Hendrikx merkt iets op bij Anderlecht en Standard: "Getuigt van lef"

Hendrikx merkt iets op bij Anderlecht en Standard:
Maandag 30 juli 2018 - 14:02   I  

De meeste Belgische topclubs hebben hun start in de Jupiler Pro League niet gemist. Zowel Club Brugge, Standard, Anderlecht als KRC Genk begon met een zege aan de nieuwe jaargang. Analist Mark Hendrikx is een beetje verrast, maar ziet meteen een duidelijke reden voor de goede start van de grote ploegen.

“Wat mij op deze eerste speeldag frappeert, is de gretigheid bij de topclubs", steekt Hendrikx van wal in Het Belang van Limburg. "Ze willen vanaf de start resultaten neerzetten. De voorbije jaren was dat wel even anders. Toen was er zo'n tendens van: pas in de play-offs worden de lakens uitgedeeld. Wat voordien gebeurt, is niet belangrijk."

"In Brussel en Luik willen ze hun imago oppoetsen"

Het valt Hendrikx op dat vooral Anderlecht en Standard iets willen bewijzen. "Volgens mij heeft dat alles te maken met het feit dat ze in Brussel en in Luik hun imago willen oppoetsen. Bij de Rouches is Preud'homme nu aan het bewind. Die wil met een propere lei beginnen en een goeie koers varen om heel de club achter zich te scharen."

"Bij paars-wit willen ze het voorbije, slechte seizoen naar de vergeethoek spelen. Ze trekken daarvoor plots vol de kaart van de jeugd. Een sportieve revolutie, een nieuw tijdperk. Het getuigt van lef. Ik hoop echt dat het zal lukken, dat de successen even groot zullen zijn als onder Michel Verschueren."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024