Gerets haalt uit naar Carcela: "Dat krijg je er niet uit"

Gerets haalt uit naar Carcela:
Woensdag 01 augustus 2018 - 13:18   I   door Redactie

Eric Gerets heeft het moeilijk met het gedrag van Mehdi Carcela. De middenvelder meldde zich een week later dan gepland op de training van Standard, zonder daarover maar iets te communiceren.

"Carcela heeft me vorig seizoen in aangename zin verbaasd. Nog nooit had ik hem zo goed gezien. Het zal wel zijn redenen hebben waarom hij nooit bij een absolute topclub geslaagd is. Puur voetballend heeft hij alles om het aan die top te maken", zegt Gerets in Sport/Voetbalmagazine

"Maar hij is speels, nog altijd, terwijl die speelsheid op een bepaald moment toch plaats zou moeten maken voor volwassen gedrag en meer discipline. Nu is hij weer een week te laat gekomen... (zucht) Als dat in je bloed zit, krijg je het er blijkbaar niet meer uit."

Edmilson

Voor de transfer van Junior Edmilson naar Qatar heeft Gerets meer begrip. "Edmilson zal wel aarden in Qatar. Aan zon en geld zal het hem niet ontbreken. Op drie maanden in de zomer na, wanneer je daar echt moet wegblijven, is het er heerlijk toeven. Ik veroordeel zijn keuze niet. Hij stelt in één keer zijn toekomst veilig", weet Gerets.

"Ik stel ook vast dat veel spelers die ik toen in Qatar onder mij had, nog altijd bij die club zijn, terwijl ze in die vijf jaar allang weg hadden gekund. Zo slecht zal het daar dus niet zijn. Hier ook niet, hoor. Ik vind het Belgisch voetbal de laatste jaren niet beter of niet slechter dan voorheen. Dat er steeds meer buitenlanders spelen, komt omdat die gewoon goedkoper zijn dan Belgische spelers."

TAGS  I  Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024