Er moet Mats Rits iets van het hart over Romelu Lukaku

Er moet Mats Rits iets van het hart over Romelu Lukaku
Dinsdag 21 augustus 2018 - 17:30   I  

Mats Rits heeft al heel wat woelige watertjes doorzwommen. Johan Boskamp was ooit dol op hem, maar pas nu lijkt hij stilaan te bewijzen waarom hij al die tijd als zo een groot talent bestempeld werd. Hij heeft in zijn voetbalcarrière uiteraard al met heel wat toppers mogen samenspelen.

Eentje daarvan is Romelu Lukaku. Rits speelde ooit met Lukaku en Zinho Gano samen bij Lierse. Met zo een twee beren in de spits ging Lierse bijna uitsluitend nog met lange ballen spelen. Nefast voor jeugdspelers die zich voetballend in de kijker willen spelen en wiens kwaliteiten de goeie voeten zijn. Nefast voor Mats Rits dus, die de club ook verliet.

“Ik heb bij Lierse veel geleerd, tot Lukaku en Gano erbij kwamen en er alleen nog met lange ballen werd gespeeld. Ik raakte geen leer meer. Papa mokte: ‘Ik krijg een stijve nek van altijd maar omhoog te moeten kijken.’ Het plezier was weg, ik leerde niets meer bij. Het was nog winter toen we Lierse lieten weten dat ik na het seizoen zou vertrekken. Prompt kreeg ik geen kaartje meer voor de wedstrijden in het weekend en mocht ik niet meer spelen. Dat was heel bruut, ik stapte huilend in de auto. Mama heeft zich daar nog erg boos om gemaakt. Na dat seizoen ging ik naar Beerschot", vertelt Rits in Humo.

"Het is niet zijn schuld"

Rits neemt Lukaku wel niks kwalijk en beide heren kennen elkaar nog goed. Ze zouden dus zeker tegen elkaar praten als ze elkaar tegenkomen. “Ik heb daarna nog vaak met hem samengespeeld, bij de nationale jeugdploegen. Mocht ik hem nu tegenkomen, slaan we zeker een praatje. We kennen elkaar vrij goed. Het is uiteraard niet zijn fout dat het zo gelopen is met mijn carrière. Trouwens, ik ben erg blij dat ik toen de stap naar Beerschot heb gezet. Voor mijn ontwikkeling was het goed.”

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024