Megastunt: Binnenkort twee rechtstreekse CL-deelnemers uit België?

Megastunt: Binnenkort twee rechtstreekse CL-deelnemers uit België?
Donderdag 30 augustus 2018 - 10:19   I   door Redactie

De Belgische clubs kunnen zich allemaal plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Als AA Gent en RC Genk straks het tot een goed einde brengen zijn er nog vijf clubs in Europa: Eén in de Champions League en vier in de Europa League.

"Het is nog maar twee jaar geleden dat de vijf Europees spelende Belgische clubs zich voor de groepsfase plaatsten, dezelfde vijf die nu weer in aanmerking komen. Het zorgde voor een formidabel jaar in Europa", weet Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad

"België eindigde in 2016-17 na de grootste landen Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië op een zesde plaats met hun coëfficiënt. Als ons land dat herhaalt, stijgt het naar de zevende plaats van de UEFA ranking (nu negende) en is het nog maar één plaatsje verwijderd van de zesde plaats, die recht geeft op zes clubs in Europa, waarvan twee rechtstreekse deelnemers aan de CL-groepsfase."

"AA Gent en RC Genk moeten zich eerst nog kwalificeren. Als dat lukt, mag u uit die sofa opstaan en een vreugdedansje maken. Want dan is het een heel mooie avond voor ons clubvoetbal."

Poll: Denk jij dat België op termijn zesde kan worden op de UEFA-ranking?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Standard

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024