"Onze hele kern kost minder dan Sanneh. Is daarmee niet alles gezegd?"

Woensdag 05 september 2018 - 16:16   I  

RSC Anderlecht telde in de absolute slotfase van de transferperiode nog miljoenen neer voor Bubbacar Sanneh. De Afrikaanse verdediger kwam voor 6 à 8 miljoen euro over van het Deens FC Midtjylland. Een transfer die toch wel wat stof doet opwaaien in de Jupiler Pro League...

Matthias Leterme, de algemeen manager van KV Kortrijk, vergelijkt in Sport/Voetbalmagazine de transfers van Anderlecht met die van zijn eigen werkgever. "Wij blijven dezelfde visie en strategie trouw: we werken uitsluitend met middelen die de club zelf genereert, dus zonder externe financiering, zonder schulden te maken en zonder bijpassen van de eigenaar", klinkt het.

Sanneh

"We investeerden dit keer wel wat meer, maar niet meer dan vijf à tien procent. Om alles wat in perspectief te plaatsen: onze hele kern kost minder dan Bubacarr Sanneh, voor wie Anderlecht, lees ik, tussen de zes à acht miljoen euro betaalde", merkt Leterme op.

"Die ene speler kost meer dan onze 32 spelers, alles inbegrepen, hé, lonen, makelaars, 60 punten, wagens, appartementen en transferbedragen. Is daarmee niet alles gezegd?"

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024