"Ik geloof niet dat Courtois zomaar eventjes titularis zal worden bij Real Madrid"

Vrijdag 07 september 2018 - 10:10   I  

Marc Degryse geeft in Het Laatste Nieuws zijn kijk op de transfer van Thibaut Courtois. Die ruilde Chelsea in voor het grote Real Madrid. Een transfer waar de doelman zelf heel tevreden mee was, maar de onbetwiste nummer één is hij nog niet in Bernabéu.

Dat zal volgens Degryse ook nog niet voor meteen zijn. "Courtois deed een geweldige transfer, laat me dat vooropstellen. Maar ik geloof niet dat hij zómaar eventjes titularis wordt. Het krediet van Navas is groot in Madrid. Courtois zal zijn borst mogen natmaken - vol aan de bak. Maar het lijkt me ook goed dat hij een beetje gepusht wordt - dat kan geen kwaad bij Courtois, dan is hij op zijn best. Courtois zal ook niet weglopen van de strijd met Navas. Je zult hem niet horen klagen, hij voelt zich de beste en zal dat ook tonen."

Toch denkt Degryse dat Courtois het op lange termijn wél zal worden. "Courtois moet vooral zorgen dat hij niet in de fout gaat. Hij moet meteen overtuigend keepen - als het kan eens een belangrijke wedstrijd winnen voor zijn ploeg. Onderschat zijn situatie niet - het shirt van Real Madrid dragen én daarbovenop een stevige concurrentiestrijd moeten voeren op het veld en in het hoofd. Maar vroeg of laat wordt Courtois de onbetwiste titularis van Real Madrid." 

TAGS  I  Real Madrid

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024