'Nieuwe Kompany' staat stil: "Kwaliteit druipt eraf, maar ik maak me zorgen"

'Nieuwe Kompany' staat stil:
Vrijdag 07 september 2018 - 15:50   I  

Vincent Kompany (32) gaat nog even door bij de Rode Duivels, maar op middellange termijn zou het toch handig zijn mocht er een waardige vervanger voor de verdediger van Manchester City opstaan. De grote hoop van de natie is Zinho Vanheusden. Hij is pas 19 en een enorm talent, maar speelt niet bij Standard.

Volgens Eddy Snelders, gewezen assistent van de Rode Duivels, vormt het gebrek aan speelminuten stilaan een probleem voor Vanheusden. "Aan alles merk je dat die jongen in Italië gevormd is: voor een verdediger blijft dat een keurmerk. De kwaliteit druipt eraf, ogenschijnlijk heeft hij alles om het te maken – en toch maak ik me zorgen."

"Waarom staat hij bij Standard niet in de basis? Michel Preud’homme kiest zijn sterkste elf, en Vanheusden hoort daar blijkbaar niet bij. Maar áls hij zich bij Standard manifesteert, kan het snel gaan", benadrukt Snelders.

Eén basisplaats

Vanheusden verscheen in de Jupiler Pro League enkel en alleen tegen Cercle Brugge (0-0) aan de aftrap. Voor het overige was de Inter-huurling twee keer invaller en voornamelijk bankzitter. 

Poll: Gaat Vanheusden de absolute top bereiken?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Manchester City

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024