Mboyo maakt Genkse supporters helemaal af: "Hypocriet"

Mboyo maakt Genkse supporters helemaal af:
Zaterdag 08 september 2018 - 11:28   I  

Ilombé Mboyo (31) maakt tegenwoordig het mooie weer bij KV Kortrijk. Na enkele omzwervingen is de ooit zo geprezen spits terug in de Jupiler Pro League. Recent scoorde Mboyo twee keer tegen zijn ex-werkgever KRC Genk.

Mboyo beleefde allesbehalve een fijne periode in Genk, maar wilde na zijn twee doelpunten niet spreken van een revanche op de Limburgse club. "Omdat het géén revanche was. Genk heeft me twee jaar lang goed betaald. En toen ik er vertrok, heb ik nog een vergoeding gekregen", zegt de spits in Het Laatste Nieuws.

De supporters van Genk namen Mboyo wel op de korrel tijdens de match tegen Kortrijk. "Who the fuck is Mboyo", zongen ze. Zelf ligt de KVK-speler er niet wakker van. "Je m'en fous (het kan me niet schelen, nvdr.). Wat telt, is dat mijn trainers tevreden zijn. En de directie van de club. Ik heb respect voor fans, maar het doet me niets als ze me uitfluiten. Ik moet er soms zelfs mee lachen."

Hypocriet

"'t Is ook een spel, hé", gaat Mboyo verder. "Toen ik in Genk problemen had met een deel van de supporters, kwamen diezelfde mensen naar mijn huis om een handtekening te vragen. Zo hypocriet is het voetbal."

"Stel je nu eens voor dat ik heel mijn leven nog aan Genk zou moeten denken. Genk, Genk, Genk. Ik zou niet meer slapen. Genk heeft mijn huis niet kapot gemaakt, hé. Of mijn familie vermoord. De fans fluiten eens, ja. Als het dat maar is."

TAGS  I  KV Kortrijk  I  KRC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024