België boekt makkelijke zege in IJsland

Dinsdag 11 september 2018 - 22:23   I

De eerste wedstrijd in de Nations League heeft een makkelijke zege voor de Rode Duivels opgeleverd. Twee doelpunten van Romelu Lukaku en een penalty van Eden Hazard zorgden voor een 0-3-overwinning.

In de beginfase had België het eventjes niet onder de markt. IJsland probeerde Hazard en co ver van hun eigen goal te houden, maar lang hielden de Vikings dat niet vol. Zonder te imponeren schoven de Duivels op. Na een half uur spelen mocht Eden Hazard zich achter de penaltystip zetten, na een trekfout in de 16. Simpel omgezet: 0-1. Amper twee minuten later kon Romelu Lukaku al van dichtbij de 0-2 binnenduwen.

In de tweede helft lag het tempo te laag om de score uit te diepen. Meunier was er wel dichtbij met een poging op de buitenkant van de paal. Uiteindelijk viel tien minuten voor tijd de 0-3 dan toch, na een voorzet van Dries Mertens en een deviatie van Lukaku. Zijn 43ste goal in 77 interlands. Nadien kon België de wedstrijd moeiteloos uitspelen.