Kortrijk duwt Zulte Waregem diep in de problemen

Vrijdag 21 september 2018 - 22:21   I   door Redactie

Kortrijk heeft de derby tegen Zulte Waregem gewonnen. De ploeg van trainer Glen De Boeck won met 0-2 op het veld van Essevee. Zulte Waregem blijft achter met 0 op 15.

De eerste helft was niet bepaald genietbaar. Kortrijk scoorde wel, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Julien De Sart verlengde een hoekschop voorbij Bossut, maar ref Wim Smet zag een overtreding van Lepoint op Baudry.

Na de rust probeerde Zulte Waregem op zoek te gaan naar de volle buit. De thuisploeg kreeg twintig minuten voor affluiten het deksel echter op de neus. Ilombe Mboyo tikte een voorzet binnen. Zulte Waregem ging nog vol voor de gelijkmaker, maar noch Bongonda, noch Harbaoui konden scoren. Helemaal op het einde - als Bossut zelfs mee naar voren was getrokken - kon Teddy Chevalier op counter de 0-2 in het lege doel leggen.