"Die keuze van Club Brugge heeft Clement ongetwijfeld geraakt"

Maandag 01 oktober 2018 - 20:32   I  

Club Brugge doet het uitstekend onder leiding van Ivan Leko. Nochtans was niet iedereen overtuigd toen de Kroaat de leiding mocht overnemen van Michel Preud'homme. Eerder mocht Philippe Clement al beschikken en elders wat ervaring opdoen.

Uiteindelijk kwam Clement in Genk terecht, waar hij met Racing Genk de grootste uitdager lijkt te gaan worden voor Club Brugge dit seizoen. Beide ploegen steken er met kop en schouders bovenuit en Clement doet dat met dezelfde filosofie als Leko, aanvallend en dominant voetbal.

Volgens Stijn Stijnen heeft het Clement wel degelijk geraakt toen hij zijn kans niet kreeg in Brugge. "Clement was iemand die maniakaal bezig was met voetbal. Hij was er altijd mee bezig, maar hij kan wel iets neerzetten. Dat Club Brugge niet voor hem koos, maar wel voor een andere onervaren coach -Leko- heeft hem wel geraakt. Zonder twijfel. Club twijfelde gewoon dat hij de groep ging kunnen managen. Clement is immers iemand die voor iedereen alles goed wil doen en als hoofdtrainer is dat toch een moeilijk verhaal. Omdat je toch keuzes moet maken.” Zo vertelde Stijnen in de talkshow Vista!.

TAGS  I  Club Brugge  I  RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024