"Dat is hét grote probleem van Charly Musonda Junior"

Dinsdag 16 oktober 2018 - 09:13   I  

Charly Musonda Junior is ondertussen 22 jaar oud, maar de beloftevolle Belg staat lang nog niet waar hij graag wil staan: aan de absolute top. Dit seizoen wordt Musonda uitgeleend aan Vitesse, maar bij de nationale (beloften)ploeg is niet eens plaats voor het ooit zo geprezen talent.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws verduidelijkt bondscoach Johan Walem waarom Musonda geen deel meer uitmaakt van zijn beloftenploeg. "Charly is eind augustus vorig jaar niet komen opdagen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Ik ben hem toen gaan opzoeken in Chelsea."

Zóveel ambitie

Waarna Walem meteen een open deur intrapt. "Het probleem is dat Charly zóveel ambitie heeft... Hij wil de grootste, de mooiste, de beste zijn. Charly zal gedacht hebben dat hij zou opgeroepen worden voor de A-ploeg. Dat is dus niet gelukt..."

"Ik vertelde hem: 'Je kunt bij ons een sleutelspeler zijn, je kunt een EK meemaken...' Hij heeft andere keuzes gemaakt. Ik wou Charly daarna niet meer opvissen - dat kon ik niet maken tegenover de groep."

"Hij is misschien meer een 8 dan een 10"

Op de vraag of Musonda 'een waste of talent is' reageert Walem gedicideerd. "Absoluut...", klinkt het. En toch gelooft hij nog hard in Musonda. Sommigen twijfelen of Musonda wel echt zo goed is...  "Maar jawel! Al is hij misschien meer een '8' dan een '10' - als spelmaker wil hij te veel doen, dan eist hij álles op. Charly moet nu eerst en vooral rust en zelfvertrouwen vinden in zijn hoofd", besluit Walem.

Poll: Zie jij Musonda nog de absolute top bereiken?

TAGS  I  Vitesse  I  Chelsea  I  Rode Duivels

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024