Marc Coucke laat zich uit over matchfixing bij Anderlecht

Marc Coucke laat zich uit over matchfixing bij Anderlecht
Zaterdag 24 november 2018 - 23:44   I  

Marc Coucke is ondertussen een jaar aan de slag als voorzitter van RSC Anderlecht. Hij voerde al veel veranderingen door en vecht als voorzitter van de Pro League ook tegen fraude en matchfixing in de Belgische competitie.

Onlangs beschuldigde gewezen Standard-voorzitter Roland Duchatelet van matchfixing in het seizoen 2013-2014. Marc Coucke komt nu terug op die uitspraken.

"Ik hoop ten zeerste dat zoiets nooit gebeurd is", zegt de RSCA-preses in Het Laatste Nieuws. "Maar ik geef toe dat die matchfixing wel iets is waar ik het meest van geschrokken ben. Het is nu echter aan het parket om uit te zoeken wat er van aan is. En achteraf moeten onafhankelijke mensen bij de bond beslissen over eventuele schuldigen."

"Een zeer rare uitspraak van Duchatelet"

Dat Duchatelet paars-wit letterlijk beschuldigde van matchfixing, vindt Coucke dan weer vreemd. "Ik vind dat een zeer rare uitspraak. Hij is nochtans een verstandig man. Hij is met zijn informatie blijkbaar al naar het parket gestapt. Geen probleem, ik geef mijn volledige medewerking. In mijn wereld is geen plaats voor dat soort praktijken."

Poll: Denk jij dat Anderlecht zich toen schuldig heeft gemaakt aan matchfixing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024