Benavente kan naar Belgische topclub: 'Voor gigantisch bedrag'

Benavente kan naar Belgische topclub: 'Voor gigantisch bedrag'
Maandag 21 januari 2019 - 20:11   I   door Redactie

Sporting Charleroi haalde Cristian Benavente drie jaar geleden naar België. De Peruviaanse aanvaller moest zich even aanpassen aan de Jupiler Pro League, maar ondertussen is hij niet meer weg te denken uit het collectief van Felice Mazzu. 

Benavente lijkt meer dan ooit klaar voor de volgende etappe in zijn loopbaan: een transfer naar Belgische topclub. Aan interesse is er geen gebrek, want tijdens de voorbije transferperiodes lieten onder meer Anderlecht, AA Gent, KRC Genk, Club Brugge én Standard hun oog vallen op de smaakmaker van De Zebra’s.

Dit seizoen zit Benavente al aan 9 doelpunten in 22 wedstrijden en is hij aan zijn productiefste seizoen in loondienst van Charleroi bezig. Dat zijn naam opnieuw opduikt bij de Belgische topclubs, is dan ook niet verwonderlijk.

Duurder dan Rezaei?

Even leek Benavente al in januari andere oorden op te zoeken, maar op Mambourg doen ze er alles aan om hun goudhaantje nog tot het einde van het seizoen te houden. Voor AA Gent was Benavente deze winter de gedroomde piste, maar de speler bleek te duur.

Het Nieuwsblad weet dat Charleroi het been stijf houdt. “Enkel voor een gigantisch bedrag zou er onderhandeld kunnen worden”, schrijft de krant. Hoe dan ook: vroeg of laat lijkt Benavente toch bij een Belgische topclub belanden. Wie weet zelfs voor meer dan 5 miljoen euro - het bedrag dat Club Brugge vorige zomer neertelde voor Kaveh Rezaei.

Poll: Bij welke Belgische topclub zie jij Benavente uiteindelijk belanden?

TAGS  I  Charleroi  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Standard  I  KRC Genk

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024