Er moet Deschacht iets van het hart over Anderlecht: "Een litteken"

Er moet Deschacht iets van het hart over Anderlecht:
Donderdag 02 mei 2019 - 22:00   I   door Redactie

Olivier Deschacht is te gast in 'De Kantine' deze week. Hij komt er terug op zijn pijnlijke vertrek bij Anderlecht afgelopen zomer.

Marc Coucke en Luc Devroe gunden hem geen mooi afscheid. "Ik had me het niet zo ingebeeld, ik had me een ander afscheid voorgesteld", zegt Deschacht. Hij krijgt dat ook niet verwerkt. "Ik denk het niet. Dat is een litteken. Niet dat ik niet meer bij Anderlecht speel, maar wel de manier waarop. Dus dat is gewoon een litteken voor het leven."

Dat voetbal een keiharde business gaat in deze niet op voor de verdediger. "Niet als je twintig jaar bij een ploeg speelt, dan is voetbal geen business. Dat wordt nergens gedaan. Ik ben voetballiefhebber, voetbal is mijn passie. Dus ik weet hoe het gaat met mensen die twintig jaar bij een club zitten. Dus ik weet hoe zijn afscheid nemen bij hun ploeg."

"Ik heb beelden van verschillende spelers gezien. Topspelers, ik vergelijk mij niet met hen, maar een afscheid à la Totti, Iniesta, Zanetti... trouwe spelers die daar ook twintig jaar hebben gezeten. Die hebben een afscheid gekregen om u tegen te zeggen. Bij mij is het een beetje anders gelopen en dat is een litteken", aldus Deschacht.

Poll: Begrijp je de ontgoocheling van Deschacht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024