Anderlecht serieus in opspraak: "Dit grenst aan de waanzin"

Anderlecht serieus in opspraak:
Vrijdag 03 mei 2019 - 11:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht staat voor de zoveelste keer dit seizoen in het oog van de storm. Deze keer maakt paars-wit niet meteen een geweldige beurt op het vlak van het uitbetalen van makelaarslonen.

Anderlecht heeft in de voorbije jaren maar liefst 39 miljoen euro uitgegeven aan makelaars. Dat berekende Het Nieuwsblad. Ludo Vandewalle, Chef voetbal bij de krant, is niet mals voor Marc Coucke en zijn voorganger Roger Vanden Stock.

"Wat Anderlecht de jongste jaren aan makelaarslonen besteedde, grenst aan de waanzin", stelt Vandewalle in Het Nieuwsblad. "39 miljoen euro, vooral onder het bewind Vanden Stock-Van Holsbeeck. Geen wonder dat veel makelaars jaloers waren op vriend des huizes Mogi Bayat. Hoeveel topspelers kan je voor 39 miljoen euro kopen? Nu zit dat geld in de zakken van makelaars."

"De uitleg luidde dat je zonder de hulp van inhalige makelaars geen topspelers naar ons land kunt halen. In Nederland deden ze veel minder mee aan het opbod. Met de helft van de uitgaven aan makelaars staat Ajax in de halve finales van de Champions League. Zo kan het dus ook. Gewoon vertrouwen op een goede scouting. De kans op mislukking is even groot, maar het is wel een pak goedkoper", besluit Vandewalle.

Poll: Begrijp jij dat Anderlecht zoveel geld heeft uitgegeven aan makelaars?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024