Own goal van Hans Vanaken nekt Club Brugge tegen Genk

Zondag 01 september 2019 - 16:22   I   door Redactie

Club Brugge en KRC Genk hebben elkaar zondagnamiddag in evenwicht gehouden. Club had alle troeven in handen om de overwinning in de wacht te slepen, maar in de tweede helft beslist een eigen doelpunt van Hans Vanaken daar anders over.

Club Brugge wilde vanaf het eerste fluitsignaal de match in handen nemen, en dat lukte ook. Blauw-zwart duwde Genk terug en kon enkele kansjes creëren. Het was enkele minuten voor de pauze dat er een doelpunt viel. Deli klom op corner hoger dan Dewaest en kopte raak: 1-0.

In de tweede helft veranderde de wedstrijd. Genk speelde veel potiger en begon duels te winnen. Club, dat wel de betere ploeg bleef, had het daar moeilijk mee en ging gaandeweg zelfs mee in dat potige spel.

Own goal Vanaken

Rond het uur gebeurde het onverwachte en maakte Genk gelijk. Heynen draaide een vrijschop gevaarlijk richting doel en uiteindelijk was het Vanaken die Mignolet verschalkte. Na de 1-1 lag het spel vaak stil en noteerden we nog weinig kansen. Het bleef gelijk.

Poll: Wie verdiende de zege?