Sambi Lokonga doet straffe onthulling over Vincent Kompany

Sambi Lokonga doet straffe onthulling over Vincent Kompany
Donderdag 28 november 2019 - 16:30   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga (20) staat te boek als één van de grootste talenten van RSC Anderlecht. Voor zo'n beloftevolle speler doen ze bij paars-wit dan ook maar al te graag een extra inspanning.

De voorbije weken en maanden was er veel te doen omtrent de contractsituatie van Sambi Lokonga. Anderlecht lichtte een optie in de overeenkomst, maar die werd door de advocaten van de speler betwist. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een akkoord over een nieuwe deal tot medio 2023. Met dank aan... Vincent Kompany, zo blijkt.

De speler-manager speelde een belangrijke rol in de onderhandelingen over een nieuwe deal. "Kompany gedroeg zich niet als een bestuurslid dat mij koste wat het kost en zo snel mogelijk wilde laten bijtekenen", vertelt Sambi Lokonga in Het Laatste Nieuws. "Hij adviseerde me, sprak over mijn carrièreplanning."

"Ik hoop echt dat Kompany nog lang bij de club blijft"

"Op een bepaald ogenblik heeft hij me zelfs bij een bestuursvergadering geroepen waarop mijn contractbespreking ter sprake kwam", onthult Sambi Lokonga. "Hij wilde dat ik zelf hoorde wat andere mensen binnen het bestuur over mij vertelden. Ik hoop echt dat Kompany nog lang bij de club blijft."

Poll: Vind jij dat Kompany dit goed heeft aangepakt?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024