‘Pro League neemt ingrijpende beslissing na controversiële goal van Hans Vanaken’

‘Pro League neemt ingrijpende beslissing na controversiële goal van Hans Vanaken’
Dinsdag 04 februari 2020 - 18:00   I   door Redactie

Het controversiële doelpunt dat Hans Vanaken afgelopen zondag tijdens Club Brugge-Antwerp maakte, heeft een en ander in gang gezet. De Pro League is van plan om meteen in te grijpen en werk te maken van doellijntechnologie.

"De Pro League bekijkt of er al in play-off 1 camera's in de doelen kunnen hangen. De topclubs dringen aan", schrijft Het Laatste Nieuws. "De clubs blijven niet bij de pakken zitten. De Pro League, die al langer offertes had aangevraagd bij gespecialiseerde bedrijven, vroeg om een update van de prijskaartjes van de verschillende systemen."

Woordvoerder Stijn Van Bever bevestigt het nieuws in de krant: "We waren er al veel langer mee bezig. We hebben nu een nieuwe raming gevraagd. Zowel voor zuivere doellijntechnologie als voor camera's die in het doel kunnen gehangen worden."

Doellijntechnologie in play-off 1?

Het is de bedoeling om in play-off 1 al over de hulpmiddelen te beschikken, zo benadrukt Van Bever. "We bekijken of dat systeem misschien al in de play-offs zou kunnen worden geïmplementeerd. Maar de Raad van Bestuur zal die pistes eerst onderzoeken en bespreken vooraleer we daar meer over kunnen zeggen."

"Het bestuur van de Pro League hoopt op de Raad van Bestuur van 10 februari een zicht te hebben op de verschillende systemen en hun kostenplaatje. Als er tijdig een meerderheid gevonden wordt, zal de titelstrijd niet beslist worden door een bal waarvan niemand kan weten of ze over de lijn was of niet. Begin februari ligt het onderwerp alleszins op tafel. Het gros van de topclubs zal alleszins aandringen om de nieuwe technologie te implementeren", besluit HLN.

 

Poll: Ben jij voorstander van doellijntechnologie?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  voetbal  I  sport

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024