Anderlecht en Marc Coucke ernstig in de problemen

Anderlecht en Marc Coucke ernstig in de problemen
Donderdag 06 februari 2020 - 11:57   I   door Redactie

Er loopt een onderzoek naar de verkoop van Anderlecht aan Marc Coucke. Het gerecht wil weten waarom het oude bestuur 11 miljoen euro liet schieten.

Coucke kocht Anderlecht in 2017 over voor 80 miljoen euro. Dat is 11 miljoen euro minder dan wat Paul Gheysens geboden had. Die had immers 91 miljoen euro veil voor RSCA.

Volgens La Dernière Heure heeft dat te maken met de voorgeschiedenis rond het hele Eurostadion. Anderlecht kon zich na maanden niet meer vinden in de accomodatie. Het was te groot en er was onvoldoende comfort. Paars-wit wilde de hoge huurprijs niet meer betalen. Nadien werd Gheysens persona non grata bij Anderlecht.

Vanden Stock zou bovendien meer gecharmeerd zijn geweest door de stijl van Coucke dan die van Gheysens. Daarom koos men uiteindelijk voor een lager bod.

Update 06/02 - 11:58

Het federaal parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de verkoop van Anderlecht aan Coucke. De informatiefase zou al achter de rug zijn. De nodige informatie werd verzameld. Er werd intussen een onderzoeksrechter aangesteld.

Poll: Had Anderlecht beter aan Gheysens verkocht geweest?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024