AA Gent stelt teleur, Anderlecht woest na niet gefloten penalty

AA Gent stelt teleur, Anderlecht woest na niet gefloten penalty
Vrijdag 07 februari 2020 - 22:24   I   door Redactie

AA Gent en RSC Anderlecht hebben de nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt met een gelijkspel. Antoine Colassin maakte het openingsdoelpunt, maar met een strafschop door het midden tekende Jonathan David voor de 1-1. Na rust lieten beide ploegen na om de match in hun voordeel te beslissen.

Anderlecht begon prima aan de wedstrijd en na een kwartier spelen beloonde het zichzelf ook. Colassin kopte via de lat raak. In eerste instantie werd het doelpunt afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR stond het dan toch 0-1.

Niet veel later wilde paars-wit een strafschop omdat Castro-Montes op de voet van Vlap ging staan, maar de ref en videoref grepen niet in. Bij Anderlecht waren ze woest. Meteen daarna was het aan de overkant wél prijs. Kana beging een jeugdzonde en werkte de snelle Niangbo tegen de grond. David nam zijn verantwoordelijkheid en maakte er 1-1 van - meteen ook de ruststand.

Vlap en Dejaegere scoren niet

Na de pauze verwaterde het spel. Beide teams maakten meer fouten. Opvallend bleef wel hoe moeilijk Gent in zijn spel geraakte. Het kon beide kanten uit, maar zowel Vlap als Dejaegere liet een grote kans onbenut. Zo bleef het bij 1-1, een resultaat waar niemand echt mee opschiet.

Poll: Wie verdiende volgens jou de zege?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024