"In laatste week van mei speeldag 30 van JPL, daarna gehalveerde play-offs"

Zondag 19 april 2020 - 09:30   I   door Redactie

In tegenstelling tot vele anderen in ons land wil Jacky Mathijssen wel nog doorgaan met de Jupiler Pro League. Dat vertelt hij in Het Belang van Limburg. Dat zal dan wel zonder publiek moeten gebeuren.

"In het laatste weekend van mei programmeer ik speeldag 30 van de reguliere competitie. Daarna volgen gehalveerde play-offs. In PO1 krijgen Club Brugge, Gent en de nummer 3 drie thuismatchen. De nummers 4 tot en met 6 krijgen er twee. In PO2 werken we volgens de bekerformule. Starten met 16 ploegen, die tegen mekaar worden geloot, en met rechtstreekse uitschakeling", aldus Mathijssen.

"Zijn er clubs die geen licentie hebben gekregen en dus geen ploeg meer op de been krijgen, dan is de tegenstander bye. Op 1 en 4 juli rond je af met de barragematch voor het laatste Europese ticket en de bekerfinale. Het is aan de clubs en aan Telenet om ervoor te zorgen dat de clubabonnees alle wedstrijden gratis kunnen volgen op tv. Wie nu al abonnee is, krijgt andere voordelen en een korting bij vernieuwing van het clubabonnement voor volgend seizoen.”

Poll: Goed idee?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024