'Anderlecht, Genk en Antwerp leggen bom onder JPL, Club Brugge is woest'

'Anderlecht, Genk en Antwerp leggen bom onder JPL, Club Brugge is woest'
Maandag 27 april 2020 - 10:35   I   door Redactie

Ondanks het feit dat er geen bal rolt op de Belgische voetbalvelden, beloven het nog enkele spannende weken te worden in de Jupiler Pro League. Zo is het nog steeds niet zeker dat Club Brugge de titel zal pakken.

De raad van bestuur van de Pro League adviseerde begin deze maand al om het huidige seizoen definitief te staken. De Algemene Vergadering moet die beslissing nog bekrachtigen, maar zal dat voorlopig niet doen. De profclubs wachten immers op advies van de Veiligheidsraad.

Anderlecht, KRC Genk Antwerp hopen zelfs dat het seizoen nog wordt hervat. Dat voor mekaar krijgen, lijkt echter niet evident. Maar de drie clubs leggen wel een bom onder de competitie. Want als het seizoen niet wordt hervat, willen Anderlecht, Genk en Antwerp niet dat de huidige tussenstand de einstand wordt.

Lobbywerk is begonnen, Club woest

"Als de Pro League wil dat de huidige stand ook gezien wordt als definitief klassement - inclusief verdeling van Europese tickets, promotie en degradatie - dan is er een meerderheid van 80 procent nodig. Door het faillissement van Lokeren zijn er in totaal nog 44 stemmen. Antwerp (2 stemmen), Anderlecht en Genk (elk 3 stemmen) hebben daar nu 18 procent van in handen. Als zij nog één club vinden die zich bij hun coalitie wil aansluiten, kan de Pro League geen beslissing ten gronde nemen", verduidelijkt Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant is het lobbywerk achter de schermen al begonnen. "Zeker omdat er na 10 mei, wanneer duidelijk zal zijn hoeveel profclubs hun licentie hebben, ook een beslissing zal genomen moeten worden over het competitieformat. Het ene plezier kan dan het andere waard zijn", merkt de krant op. Bij Club Brugge, dat de titel in zo'n geval niet zou krijgen, zijn ze niet te spreken over de plannen van Anderlecht, Genk en Antwerp. Blauw-zwart is woest.

Poll: Vind jij dat de huidige stand de eindstand moet worden zodat Club Brugge kampioen is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024