Club Brugge zet Anderlecht voor schut: “Ze krijgen de rekening gepresenteerd”

Club Brugge zet Anderlecht voor schut: “Ze krijgen de rekening gepresenteerd”
Maandag 27 april 2020 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge zette de voorbije jaren grote stappen vooruit. Ondertussen gleed eeuwige rivaal RSC Anderlecht steeds verder af. Dat paars-wit onlangs een oproep tot solidariteit deed, valt dan ook niet in goede aarde bij Club Brugge.

"Wat versta je onder solidariteit? Voor ons in geen geval het toedekken van financiële tekorten bij concurrenten die slecht hebben gewerkt", is Club-CEO Vincent Mannaert duidelijk in Het Nieuwsblad. "In België is er bovendien al een solidariteitsmechanisme waarbij 15 procent van de nationale tv-gelden van clubs die zich kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League verdeeld wordt over de andere clubs."

"Daarna zijn er ook solidariteitsbijdragen voor eigen opgeleide spelers. Als Club Brugge hebben we hard gewerkt en zwaar geïnvesteerd om in die groepsfase van de Champions League te geraken. Solidair zijn betekent voor ons dat we dat in de eerste plaats zijn met onze 130 personeelsleden, die we voltijds aan de slag proberen te houden zonder een beroep te doen op de belastingbetaler.”

"Ook Club Brugge is een slachtoffer"

"Elke club met zware financiële problemen kan dat niet louter afschuiven op de coronacrisis", gaat Mannaert verder. "En toch even onderlijnen: ook Club Brugge is een slachtoffer. We hebben als topclub een stevige kostenstructuur en al onze inkomsten zijn weggevallen. Ook wij bloeden door corona. Clubs die nu al in grote problemen zitten kunnen dat niet enkel toeschrijven aan de lockdown van de laatste zes weken.”

Mannaert laat niet na om ook nog een steek uit te delen aan Anderlecht en andere clubs die financiële problemen hebben. “Als je gezond wil blijven, moet je zaaien naar de zak. Volg je die regel niet, krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd. Wij proberen al vele jaren hard te werken en zo goed mogelijk te presteren op en naast het veld. Dat is een raad die ik ook aan andere clubs kan geven: richt je op jezelf, in plaats van op anderen.”

Poll: Vind jij dat Club Brugge de best geleide club van het land is?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024