Genk wil niet stoppen met competitie: "We gaan voor Europees voetbal"

Genk wil niet stoppen met competitie:
Donderdag 30 april 2020 - 09:00   I   door Redactie

Bij Racing Genk staat men niet achter de beslissing van de meeste clubs in de Jupiler Pro League om te stoppen. Ook coach Hannes Wolf wil doorgaan.

"Ja, dat is duidelijk. In samenspraak met de gezondheidsexperten moet je een evenwicht vinden tussen de risico's op besmetting zo klein mogelijk te houden en het gewone leven opnieuw op gang te trekken. Je praat hier tegen een coach die dit seizoen nog Europees voetbal kan afdwingen. Natuurlijk wil ik spelen", laat Wolf optekenen in Het Laatste Nieuws.

Genk staat echter bijna alleen met zijn mening. Het overgrote deel van de clubs wil stoppen. "Puur sportief gezien kan ik dat niet begrijpen", vervolgt Wolf. "Financieel is het een heel ander verhaal. In Duitsland zaten de 36 clubs uit de 1ste en 2de Bundesliga meteen op dezelfde lijn. Stoppen zou het einde van de 1ste en 2de Bundesliga zijn zoals we die nu kennen. Het economisch bloedbad zou niet te overzien zijn. Vooral omdat het laatste deel (meer dan 300 miljoen euro, red.) van de tv-gelden nog niet betaald is."

Poll: Denk jij dat de competitie nog hervat zal worden?

TAGS  I  KRC Genk

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024