Bom onder Jupiler Pro League: 'In dat scenario is Club Brugge géén kampioen'

Bom onder Jupiler Pro League: 'In dat scenario is Club Brugge géén kampioen'
Vrijdag 15 mei 2020 - 12:30   I   door Redactie

Het is D-day voor de Jupiler Pro League. Op de Algemene Vergadering van vandaag (vrijdag, nvdr.) zullen de eersteklassers beslissen over de afhandeling van het huidige seizoen en een eventuele competitiehervorming.

Hoewel de Belgische profclubs hopen op een akkoord, is het niet uitgesloten dat het straks volledig anders loopt. Volgens Het Nieuwsblad is het zelfs niet uitgesloten dat autoritair leider Club Brugge de titel nog misloopt.

"Als er vandaag geen viervijfdemeerderheid kan worden gevonden over een formule, dreigt er bij gewone meerderheid te worden gestemd over de annulering van het seizoen", schrijft de krant. "In dat scenario zou Club Brugge geen kampioen zijn, zou Waasland-Beveren niet zakken en zouden OHL, Beerschot en Westerlo in 1B blijven."

Bom

Er ligt dus een bom on de Jupiler Pro League. Maar volgens Het Nieuwsblad willen de eersteklassers dat scenario wel vermijden. "Binnen de Pro League is echter te horen dat dit een te mijden scenario is. ­Deze voormiddag worden de voorstellen uitgewerkt, rond de middag worden de clubs officieel ingelicht."

Poll: Denk jij dat Club Brugge straks officieel kampioen zal zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024