'Club Brugge verliest mogelijk landstitel na beslissing van BAS'

'Club Brugge verliest mogelijk landstitel na beslissing van BAS'
Donderdag 09 juli 2020 - 08:30   I   door Redactie

De chaos is compleet. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) besliste woensdag dat de degradatie van Waasland-Beveren onterecht is. De ploeg kan en zal dus niet degraderen. En dat brengt veel problemen met zich mee.

Volgens Het Laatste Nieuws kan de beslissing van het BAS serieuze gevolgen hebben binnen de Pro League. Tegen het BAS kan geen beroep worden aangetekend en dus moet er op een nieuwe Algemene Vergadering van de Pro League opnieuw beslist worden over tal van zaken.

De Belgische profclubs zullen opnieuw moeten stemmen over het competitieformat voor volgend seizoen en over de landstitel van Club Brugge. Het is dus niet uitgesloten dat blauw-zwart mogelijk nog verliest na deze nieuwe ontwikkelingen.

Nietigverklaring

Een totale nietigverklaring van het voorbije seizoen is een optie en dan zou Club Brugge geen kampioen zijn. Al wil het merendeel van de profclubs zo'n scenario wel vermijden. In dat geval zijn er immers alleen maar verliezers en zou het Belgische voetbal nog wat meer imagoschade lijden. Wordt vervolgd...

Poll: Vind jij dat Club Brugge de landstitel verdient?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024