'Ambitieus Anderlecht heeft 'nieuwe Matias Suarez' beet'

'Ambitieus Anderlecht heeft 'nieuwe Matias Suarez' beet'
Donderdag 16 juli 2020 - 12:30   I   door Redactie

Matias Suarez maakte enkele jaren geleden nog het mooie weer bij RSC Anderlecht, maar na een dispuut met de club keerde de aanvaller terug naar Argentinië. Nu lijkt het er echter op dat paars-wit een nieuwe Suarez beet heeft.

Volgens Jean Kindermans, directeur van de jeugdopleiding bij Anderlecht, is namelijk erg onder de indruk van Anouar Ait El-Hadj (18). De youngster steekt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw de neus aan het venster bij de A-ploeg van RSCA.

"Enkele jaren geleden al merkte ik op dat er in El-Hadj wat van Matias Suarez zit", aldus Kindermans in La Dernière Heure. "Net als Suarez beschikt Anouar over geniale flitsen om een tegenstander in de wind te zetten. Hij kan heel gemakkelijk iemand passeren en is heel creatief. Op ieder moment kan hij iets verrassends doen."

"Hij heeft het profiel van een typische RSCA-speler"

 

"Ik denk dat El-Hadj volgend seizoen geregeld tot de wedstrijdselectie zal behoren. Hij heeft het profiel van een typische RSCA-speler en heeft enorme kwaliteiten. Het enige wat Anouar nog moet begrijpen, is dat hij ook aan zijn gebreken moet werken. Hij moet aan zijn fysiek werken en constanter worden", besluit Kindermans.

Hoewel El-Hadj in de voorbereiding al eens als rechtsachter speelde, is dat niet zijn beste positie. Volgens Kindermans zal de jongeling uiteindelijk wel weer in het aanvallende compartiment belanden. En zo heeft Anderlecht, dat ambitieus is op het vlak van het ontwikkelen van zijn eigen jeugd, een nieuwe Matias Suarez beet.

Poll: Denk jij dat El-Hadj het gaat maken bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024