Club Brugge pakt uit met nieuw stadion: "Misschien wel mooiste van Europa"

Club Brugge pakt uit met nieuw stadion:
Vrijdag 21 augustus 2020 - 19:40   I   door Redactie

Vrijdagnamiddag deed Club Brugge de nieuwe stadionplannen uit de doeken. Er zal een groot scherm boven het veld komen, samen met een steile supporterswand die wat moet lijken op die van Borussia Dortmund.

In maart waren de ruwe plannen er al, maar vrijdag deed Club Brugge de definitieve plannen uit de doeken. Er kunnen straks liefst 40.000 supporters in de gloednieuwe voetbaltempel. Het stadion zal liggen in een stadionpark op Sint-Andries. Het is de bedoeling dat het stadion optimaal geïntegreerd zal zijn in de woonbuurt.

Normaal zal Club in het seizoen 2022/23 zijn intrede doen in het nieuwe stadion. Het zal een hypermodern stadion zijn met een uiterst steile Noordtribune voor 12.000 supporters. Rondom de tribunes is er ruimte voor sanitaire voorzieningen en drank-en eetkraampjes. Er zal ook een Club Museum en een Shop te vinden zijn. "Dit wordt met zekerheid het mooiste stadion in België, misschien zelfs in Europa", liet burgemeest De fauw zelfs weten tijdens het persmoment. Dat belooft!

Poll: Een fantastische zaak?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024