Vincent Kompany wekt verbazing bij Anderlecht: "Met open mond"

Vincent Kompany wekt verbazing bij Anderlecht:
Dinsdag 03 november 2020 - 16:00   I   door Redactie

Vincent Kompany besliste een tijd geleden om het voor bekeken te houden als speler en hoofdtrainer van RSC Anderlecht te worden. Kompany moet nog stappen zetten als T1, maar wekt nu wel al verbazing bij collega’s.

De Nederlander Max de Jong, vorig seizoen keeperstrainer bij Anderlecht, is alleszins onder de indruk van Kompany. “Elke training wordt nabesproken en na sommige wedstrijden wordt zelfs de volledige trainingsweek geanalyseerd. Verwacht daarbij geen powerpointje, wel de modernste technieken en veel beelden”, aldus de Jong in Het Laatste Nieuws.

Vorig seizoen nodigde Kompany de technische staf uit in Manchester, waar hij tijdens een urenlange uiteenzetting zijn tactische visie uitlegde. "We keken met open mond toe. In het vliegtuig naar huis was ik kapot", bekent de Jong. "Natuurlijk heeft Vincent vorig seizoen fouten gemaakt - niet elke transfer die hij aanbracht was een voltreffer. Maar zulke dingen gebruikt hij om beter te worden."

"Waar heeft-ie het over?"

"Tijdens sommige besprekingen dacht ik wel: verdomme, waar heeft-ie het over?" Op de universiteit wordt ook andere materie gedoceerd dan op de hogeschool. Ik had het idee dat de jonge gasten niet altijd even goed konden volgen. Het moet voor iedereen vooral duidelijk blijven”, ziet de Jong tot slot wel nog een gevaar in de aanpak van Kompany.

Poll: Vind jij Kompany een goede trainer?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024