'Belgische topclubs worden lijkbleek door meesterplan van Anderlecht'

'Belgische topclubs worden lijkbleek door meesterplan van Anderlecht'
Dinsdag 10 november 2020 - 17:00   I   door Redactie

Het gebeurt momenteel nog met veel vallen en opstaan, maar RSC Anderlecht wil de top bestormen. Met Vincent Kompany als trainer en zelf opgeleide spelers tussen de krijtlijnen.

Uit een onderzoek van CIES Football Observatory bleek dat Anderlecht in Europa één van de beste clubs is als het aankomt op het ontwikkelen van jeugdspelers. In de ranking van CIES bezet paars-wit een knappe twaalfde plek.

CIES hield bij zijn onderzoek rekening met hoeveel wedstrijden de spelers uit de opleiding op het hoogste niveau hebben gespeeld. Afhankelijk van de leeftijd van de spelers en in welke competitie ze actief zijn, kreeg iedere club een score.

"Dat blijft het plan van RSCA"

 

Bij Anderlecht zijn ze alleszins heel erg blij met hun score. "Dit is een mooi compliment voor de voorbije jaren en voor waar de Academy vandaag staat, maar we kunnen zeker nog beter", voorspelt Sports Director Peter Verbeke.

"We analyseren constant wat we nog beter kunnen doen en zullen blijven investeren in de jeugdopleiding. Het blijft het plan van RSCA om met onze zelf opgeleide spelers successen te behalen en hen daarna in sterkere competities te zien schitteren", besluit Verbeke. Andere Belgische topclubs worden nu al lijkbleek door het meesterplan van Anderlecht...

Poll: Denk jij dat Anderlecht snel weer de beste ploeg van het land zal zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024