Gedrag van Leko bij Antwerp serieus onder de loep genomen: “Mysterieus”

Gedrag van Leko bij Antwerp serieus onder de loep genomen: “Mysterieus”
Maandag 14 december 2020 - 10:00   I   door Redactie

Er viel heel wat te vertellen na afloop van Antwerp-Club, niet in het minst door trainer Ivan Leko. Die haalde zijn spelers één voor één door de gehaktmolen, maar nu worden ook vragen gesteld bij zijn handelingen.

Met name het feit dat de Kroaat de schuld op zich nam voor het opstellen van Alireza Beiranvand (28). Maar natuurlijk ook in één adem de Iraniër afmaakte. “Beiranvand aan de aftrap brengen was een risico. Een slechte beslissing van mij. Dat zag iedereen.”

Omdat Leko er volgens Het Nieuwsblad niet de trainer naar is om zijn spelers publiekelijk zo af te vallen, vindt de krant die uithaal verrassend. “Mysterieus zelfs.” Waarna erop gewezen wordt dat het in het verleden niet altijd boterde tussen Leko en doelmannen. 

Ridicuul

“In zijn eerste seizoen bij Club installeerde hij een heuse keeperscarrousel en stelde hij er met Butelle, Hubert, Horvath, Gabulov en Vermeer liefst vijf op. Telkens was er wel iets op aan te merken, maar het werd - ondanks de titel - wat ridicuul. Doelmannen maken, zoals spelers, trainers en scheidsrechters, fouten. Het is kwestie daar goed mee om te gaan.”

Goed zal Leko nu ook moeten omgaan met het keepersprobleem dat hij zelf gecreëerd heeft. Want door Jean Butez uit doel te zetten en Beiravand publiekelijk af te maken, riskeert hij nu twee keepers te verliezen.

Poll: Moet Leko zijn keepers apart nemen om dit uit te praten?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024