Ongezien: Club en Antwerp dienen sámen klacht in na ontspoord gedrag in topper

Ongezien: Club en Antwerp dienen sámen klacht in na ontspoord gedrag in topper
Maandag 14 december 2020 - 18:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft maandag een serieus statement gemaakt. Nadat eerder ook al Antwerp hetzelfde had gedaan, staan beide ploegen zo voor een keer zij aan zij. En dit in hun strijd tegen racisme.

"In navolging van de racistische uitingen tegen Faris Haroun op Twitter op 13 december 2020 dient Club Brugge een klacht in tegen onbekenden. Deze racistische en discriminerende uitlatingen zijn ontoelaatbaar en op geen enkel moment goed te keuren. Racisme heeft geen plaats. Niet in of buiten het voetbal, niet in de tribunes en niet op sociale media. Club Brugge wil met deze klacht een sterk signaal de wereld insturen."

Dat stond te lezen op de website van Club. Eerder had ook Antwerp én Faris Haroun krek dezelfde boodschap verspreid. Blauw-zwart voegde er nog aan toe: "Een stadionverbod is dan ook opportuun." Opvallend dat beide ploegen zo samen naar buiten komen, maar de aanleiding was dan ook niet min. 

Excuses?

Tijdens de match meende een Brugse 'fan' er immers goed aan te doen door Antwerp-middenvelder Faris Haroun op Twitter racistisch te bejegenen. De speler zelf pikte het op en reageerde sereen. Toen ook Antwerp en Club Brugge reageerden, bood de fan opeens zijn excuses aan. Al leek zijn excuusbrief verdacht veel advocatentaal te bevatten.

 

Poll: Kunnen beide clubs nog meer doen in dit verhaal?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024