KV Oostende ontslaat speler na organiseren van lockdownfeestje

KV Oostende ontslaat speler na organiseren van lockdownfeestje
Dinsdag 15 december 2020 - 14:05   I   door Redactie

KV Oostende neemt met onmiddellijke ingang afscheid van Fabrice Ondoa (24). KVO ontslaat de Kameroener omdat die in de nacht van zaterdag op zondag een lockdownfeestje heeft georganiseerd.

"KV Oostende heeft het contract van Fabrice Ondoa met onmiddellijke ingang beëindigd omwille van het organiseren van én aanwezig zijn óp een lockdownparty", laat KVO via zijn officiële kanalen weten.

Ondoa had in de nacht van zaterdag op zondag een lockdownfeestje georganiseerd. Omwille van geluidsoverlast werd de politie opgeroepen en werd Ondoa ontmaskerd. Bij Ondoa thuis bleek een tiental personen aanwezig en de coronamaatregelen werden - dat is nogal duidelijk - niet gerespecteerd.

Egoïstisch & onverantwoord

Bij Oostende grijpen ze nu meteen ook in: Ondoa moet vertrekken. "Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren, ” aldus Executive President Gauthier Ganaye op de webstek van KVO. “We zijn opgelucht dat wij tot nu toe nog geen enkele covidbesmetting gehad hebben en we doen er ook alles aan om dat zo te houden."

"Daarom wijzen we onze spelers steevast op hun plichten en zij nemen ook hun verantwoordelijkheid op. De coronaprotocollen worden strikt nageleefd. KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten", besluit Ganaye.

Ondoa was al even geen vaste waarde meer bij KVO. Dit seizoen zat hij twee keer op de bank als invallersdoelman.

Poll: Vind jij dit een begrijpelijke beslissing van KV Oostende?

TAGS  I  KV Oostende

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024