‘Anderlecht speelt Yari Verschaeren mogelijk kwijt aan Belgische topclub’

‘Anderlecht speelt Yari Verschaeren mogelijk kwijt aan Belgische topclub’
Dinsdag 09 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

Yari Verschaeren (19) is hersteld van zijn enkelblessure, maar voorlopig maakt de beloftevolle middenvelder geen deel uit van Vincent Kompany's plannen. Verschaeren moet vrede nemen met een statuut van bankzitter en daar lijkt niet meteen verandering in te komen.

Volgens La Dernirère Heure hoeft Verschaeren zich geen illusies te maken. De Franstalige krant merkt op dat de jongeling niet in het systeem van Kompany past. Verschaeren komt het best tot zijn recht als nummer 10, maar Kompany opteert momenteel voor winteraanwinst Abdoulay Diaby rond diepe spits Lukas Nmecha. En dat is een probleem voor Verschaeren.

(Lees verder onder de afbeelding)

Twijfels

Tegen KV Mechelen bleef Verschaeren 90 minuten lang op de bank, enkele dagen eerder kreeg hij iets meer dan een kwartier tijdens het bekertreffen met Cercle Brugge. Niet voldoende om zich te tonen uiteraard, dat spreekt voor zich. Het doet Verschaeren en zijn entourage steeds meer twijfelen.

Ook eerder dit seizoen gebruikte Kompany de 19-jarige Verschaeren lang niet altijd. En dat terwijl de beloftevolle Rode Duivel toch te boek staat als één van de grootste talenten in de Anderlecht-kern. Moet Verschaeren dan vertrekken bij RSCA? Dat is goed mogelijk.

Naar concurrent?

In een recent verleden werd Verschaeren al aan binnen- en buitenlandse ploegen gelinkt. De Belgische top houdt de situatie van Verschaeren alleszins goed in de gaten. Club Brugge en Antwerp vinden Verschaeren een interessante speler, terwijl ook KRC Genk-coach John van den Brom en AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck gecharmeerd zijn.

Als de middenvelder in het slot van dit seizoen niet vaak aan spelen toekomt, is er misschien zelfs iets mogelijk. Al zal RSCA niet staan te springen om zijn youngster te verkopen aan een concurrent. Eén ding is zeker: op zijn leeftijd moét Verschaeren zoveel mogelijk aan spelen toekomen. Of dat nu bij Anderlecht is of bij een andere ploeg.

Poll: Voor welke Belgische topclub moet Verschaeren volgens jou kiezen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Standard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024