Roberto Martinez neemt wellicht pijnlijke beslissing over Hans Vanaken

Roberto Martinez neemt wellicht pijnlijke beslissing over Hans Vanaken
Donderdag 18 maart 2021 - 21:00   I   door Redactie

Vrijdagmiddag maakt Roberto Martinez zijn selectie voor de interlands tegen Wales (24/03), Tsjechië (27/03) en Wit-Rusland (30/03). Hans Vanaken zal wellicht van de partij zijn, maar toch dreigt er straks slecht nieuws te volgen voor de spelmaker van Club Brugge.

Zo moet Vanaken toch beginnen te vrezen voor zijn plaats bij de Rode Duivels. In aanloop naar het EK van komende zomer zou hij immers zomaar uit de boot kunnen vallen. Martinez heeft Vanaken hoog zitten, maar de concurrentie op zijn positie is en blijft groot.

Jeugd krijgt voorrang

Aan iemand als Kevin De Bruyne of (een fitte) Eden Hazard kan Vanaken niet tippen, dat is duidelijk. Maar verder moet de middenvelder van Club Brugge ook nog afrekenen met spelers zoals Dennis Praet, Youri Tielemans en zelfs Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere.

Die laatste twee liggen in de bovenste schuif bij Martinez en bovendien is het interessant om zulke jonge jongens al eens ervaring laten op te doen op een groot toernooi. Naar de toekomst toe zal onze nationale ploeg in principe ook meer hebben aan De Ketelaere en Verschaeren, dan aan Vanaken.

Insiders menen te weten dat Vanaken het om bovenstaande redenen wellicht zal moeten ontgelden als Martinez zijn 23-koppige selectie samenstelt. Dat hij dit seizoen niet zijn allerbeste vorm te pakken heeft, zou ook nog in het nadeel van Vanaken spreken.

Poll: Vind jij dat Hans Vanaken in de definitieve EK-selectie van de Rode Duivels moet zitten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024