Club Brugge legt opvolger Simon Mignolet en Ethan Horvath vast

Club Brugge legt opvolger Simon Mignolet en Ethan Horvath vast
Vrijdag 19 maart 2021 - 07:00   I   door Redactie

Een succesvolle ploeg valt of staat niet alleen met bepalende middenvelders of scorende spitsen, ook een betrouwbaar sluitstuk is van het allergrootste belang. Dat beseft Club Brugge heel goed.

Na jarenlang gesukkel met doelmannen als Butelle, Horvath, Letica, Gabulov of Vermeer, waarbij de ene na de andere werd aangetrokken in de hoop een vaste nummer één te vinden, werd met het binnenhalen van Simon Mignolet éindelijk de oplossing gevonden. 

De rust die de rest van de ploeg daardoor vindt, heeft Club Brugge ervan overtuigd dat ze moeten blijven inzetten op kwaliteitsvolle keepers. En laat dat nu net de enige positie zijn waar vanuit de jeugd weinig tot geen doorstroming was.

Maar daar wil blauw-zwart nu verandering in brengen. Zo verlengt met Senne Lammens opnieuw een Brugse youngster zijn contract. De 18-jarige doelman kwam in 2014 over van FCV Dender en doorliep de verschillende jeugdreeksen van Blauw-Zwart. Hij wordt in de toekomst gezien als een potentiële opvolger van Mignolet en tweede doelman Horvath.

Real Madrid

In 2018 werd Lammens voor het eerst geselecteerd voor de A-kern en dit seizoen maakte hij z'n profdebuut bij Club NXT in 1B, waar hij al 900 speelminuten wist te verzamelen. De goalie, die ook z'n waarde als spits bewees met z'n kopbaldoelpunt tegen Real Madrid in de Youth League, tekent nu bij tot 2023.

Poll: Zal Club Brugge binnen enkele jaren een eigen jeugdspeler als eerste keeper hebben?

TAGS  I  Club Brugge  I  FCV Dender 

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024