Martinez legt uit waarom hij Sambi Lokonga én Mangala boven Rits verkoos

Martinez legt uit waarom hij Sambi Lokonga én Mangala boven Rits verkoos
Vrijdag 19 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn (uitgebreide) selectie voor de aankomende interlandbreak bekend. De twee meest opvallende namen in de kern zijn ongetwijfeld die van Albert Sambi Lokonga (21) en Orel Mangala (23). Zij moeten de afwezigheid van de geblesseerde Axel Witsel (32) zien op te vangen.

Géén Mats Rits (27) dus. De middenvelder van Club Brugge werd in de voorbije dagen en weken meermaals naar voren geschoven als kandidaat-Rode Duivel, maar Martinez denkt daar dus anders over. De Spaanse oefenmeester koos duidelijk voor de jeugd. Iets wat al niet bepaald in goede aarde viel bij de fans van blauw-zwart.

Specifiek profiel

Op zijn persconferentie legde Martinez wel uit waarom hij voor Sambi Lokonga en Mangala koos. “Ze hebben allebei een heel specifiek profiel en passen heel goed in het plaatje dat we voor ogen hebben”, aldus de bondscoach volgens Het Nieuwsblad.

“Het zijn twee jonge spelers die er tien zeer goeie maanden hebben opzitten. Ze hebben zich enorm ontwikkeld sinds ze uitkwamen voor de U21. We kijken er erg naar uit om ze in de omgeving van de Rode Duivels bezig te zien”, voegde Martinez er verder nog aan toe.

Onder de loep

Volgens de fans van Club Brugge verdiende Rits een uitnodiging van de bondscoach, maar die is dus van mening dat Sambi Lokonga en Mangala het meer verdienen. “Ze hebben het verdiend om bij de groep te zitten", benadrukte Martinez nog op de persconferentie.

"Het wordt voor hen een fantastische ervaring. We zullen ze tijdens dit kamp onder de loep nemen en hen geven wat ze nodig hebben", klonk het tot slot nog. De supporters van Club Brugge zullen er ongetwijfeld het hunne van denken.

Poll: Had Martinez Mats Rits moeten oproepen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024