Roberto Martínez deelt pijnlijke tik uit aan Hans Vanaken

Roberto Martínez deelt pijnlijke tik uit aan Hans Vanaken
Vrijdag 04 juni 2021 - 19:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) maakt ondanks een wisselvallig seizoen bij Club Brugge deel uit van de 26-koppige EK-kern van de Rode Duivels. Al kreeg hij in aanloop naar EURO 2020 wel een pijnlijke tik van bondscoach Roberto Martínez.

Donderdagavond, tijdens de oefenwedstrijd tegen Griekenland, moest Vanaken zich neerleggen bij het feit dat Dennis Praet de voorkeur op hem kreeg. Bij afwezigheid van Kevin De Bruyne had Vanaken ongetwijfeld op speelminuten gehoopt.

Geen minuten

Niets was minder waar. Tegen Griekenland was Vanaken zelfs één van de weinige spelers die geen minuten kreeg. Hij bleef negentig minuten op de bank. En dat zal toch wringen bij de 2-voudige Gouden Schoen van Club Brugge.

Het maakt wel meteen duidelijk waar Vanaken staat in de pikorde van de centrale middenvelders. Martínez apprecieert en respecteert Vanaken, maar de bondscoach heeft niet meteen wilde plannen met de Limburger.

Als iedereen fit is, heeft Vanaken geen plaats in de typeploeg van Martínez. Dan moet de Club-speler wereldtoppers als Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Youri Tielemans voor zich dulden. Maar ook Dennis Praet lijkt dus een streepje voor te hebben op Vanaken.

Poll: Wie vind jij de beste speler?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024