Rafael van der Vaart doet erg pijnlijke vaststelling over Hans Vanaken

Rafael van der Vaart doet erg pijnlijke vaststelling over Hans Vanaken
Zaterdag 12 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Rafael van der Vaart (38) droeg doorheen zijn carrière onder meer het shirt van Ajax, Real Madrid en Tottenham, maar tegenwoordig is de gewezen Oranje-international actief als analist. Bij Het Laatste Nieuws fileerde van der Vaart ook de Rode Duivels.

Van der Vaart is niet te trots om toe te geven dat België op dit moment verder staat dan Nederland. “De grote favoriet is Frankrijk. Weet je, ik zag Jong Frankrijk op het EK onder 21 spelen, die kunnen zelfs met dat team zo naar het EK.”

"Ik word al bang als ik naar Lukaku kijk"

“Wat niet wegneemt dat België een kans heeft. Tuurlijk. Jullie zijn echt goed, al hangt daar wel een grote 'maar' aan vast. Wat kan Eden Hazard? Die kende zó een slecht seizoen met Real. Dat is niet ideaal”, benadrukt de gewezen spelmaker.

Toch gelooft van der Vaart in de Rode Duivels. “Jullie hebben een topkeeper, de verdediging is altijd prima met die 'Nederlandse jongens' zoals wij ze graag noemen. Daarnaast hebben jullie een tank in de spits. Ik word al bang als ik naar Lukaku kijk, laat staan dat je er tegen moet spelen.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Tielemans & Vanaken

Van spelers als Youri Tielemans en Hans Vanaken wordt van der Vaart dan weer niet erg warm. “Tielemans is een interessante speler, goed seizoen bij Leicester, maar het is niet zo dat hij jullie straks kampioen maakt.”

“Vanaken ken ik ook hoor, die grote van Club Brugge. Ik heb hem wel eens wat doelpunten zien maken, maar ik denk niet dat tegenstanders van hem nerveus gaan worden”, besluit de Nederlandse analist nog met een pijnlijke conclusie.

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Nederland

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024