Mulder en Degryse meteen kritisch voor Roberto Martínez: "Héél vreemd"

Mulder en Degryse meteen kritisch voor Roberto Martínez:
Zaterdag 12 juni 2021 - 20:24   I   door Redactie

Het EK van de Rode Duivels was nog niet gestart of daar doken zaterdag voor de match tegen Rusland al de eerste kritische geluiden op. Met name bij de keuze voor Boyata in plaats van Denayer werden vragen gesteld.

Want dat was de grote verrassing in de basisopstelling van Roberto Martínez voor de opener tegen Rusland. Niet Jason Denayer centraal achterin, maar wel Dedryck Boyata die eigenlijk nog licht geblesseerd was. 

"Héél vreemd", vond Jan Mulder bij HLN.be. "Dat Denayer niet speelt, dat is één iets." En vervolgens haalde de Nederlander er nog een andere naam bij. "Maar dat hij dan niet Vermaelen opstelt - die zo'n goede timing heeft - snap ik helemaal niet goed."

Reus

Collega-analist Marc Degryse had ook zijn bedenkingen bij de keuze, maar zag maar één logische verklaring. "Ik vermoed dat het te maken met het feit dat een reus als Dzyuba in de aanval speelt. Boyata is groter en sterker dan Denayer en kan hem misschien beter bespelen."

Blijkt dat Degryse het bij het rechte eind had. "Boyata weet hoe het is om tegen Dzyuba te spelen", legde Martínez uit bij Sporza. "Dzyuba is erg sterk, ook in de lucht. Boyata heeft prima op hem verdedigd in de voorrondes. Het is een voordeel als je hem al kent."

Wisselen

En er was nóg een reden die de bondscoach aanhaalde. "We spelen ook drie matchen in negen dagen. Daar hebben we specifiek spelers voor geselecteerd." Waarmee Martínez meteen ook aangaf dat hij nog wel gaat wisselen de komende matchen.

Poll: Sta jij achter de keuze voor Boyata in plaats van Denayer?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024