Vandenbempt ziet verrassende uitblinker bij Duivels: "Hij speelde echt uitstekend"

Vandenbempt ziet verrassende uitblinker bij Duivels:
Zondag 13 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn uitstekend van start gegaan op het EK met een 3-0-zege tegen Rusland. Man van de match was uiteraard Romelu Lukaku met zijn twee doelpunten, maar daarnaast viel er nog iemand 'onopvallend' op.

Want waar voor de match zoveel over te doen was, werd na de wedstrijd amper over gesproken. Namelijk dat Dedryck Boyata centraal in de verdediging speelde in de plaats van Jason Denayer.

Maar dat was buiten Peter Vandenbempt gerekend. "Eén van de dingen die ik opgemerkt heb is de goede en zeer volwassen wedstrijd van Boyata", aldus de analist bij Sporza. "Hij was toch de surprise van de chef. Wij waren aan het debatteren of het Denayer of Vermaelen zou worden, maar het werd Boyata."

Gestalte en fysieke kracht

"En de uitleg van de bondscoach hield ook steek", vervolgde Vandenbempt. "Boyata had het in de kwalificatiematchen tegen Rusland goed gedaan. Hij kent hen en hij heeft gestalte en fysieke kracht. En hij heeft prima verdedigd."

"Op het WK 2018 speelde Boyata ook al de 3 groepsmatchen, tot ieders tevredenheid. Hij is eigenlijk vanuit het niets gekomen en heeft het uitstekend gedaan. Oké, de defensie is niet echt getest, maar verdedigend hebben ze het prima gedaan."

Poll: Zou jij Boyata nu laten staan in de basiself?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024