UEFA komt met verrassend statement en veroordeelt gedrag na België-Rusland

UEFA komt met verrassend statement en veroordeelt gedrag na België-Rusland
Zondag 13 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

De openingsmatch tegen Rusland had een waar feest moeten worden voor de Rode Duivels, zeker na de ruime 3-0-zege. Maar helaas blijft het toch een zege met een bittere nasmaak.

En dat heeft alles te maken met wat er voor de match gebeurde. Het is ondertussen bijna traditie geworden dat  beide ploegen gaan knielen als signaal tegen racisme, iets wat is voortgekomen uit de 'Black Lives Matter'-beweging.

Maar waar alle Rode Duivels gingen knielen en Romelu Lukaku ook zijn vuist in de hoogte stak, bleven alle Russische internationals loodrecht stilstaan en weigerden ze deel te nemen. In schril contrast met het arbitrale trio dat dat wel deed terwijl de Russische fans in de tribunes ook nog eens gingen fluiten.

Respect

“Elke speler of official mag voor de match op een knie gaan zitten”, pakte de UEFA zondag uit met een statement. In één adem veroordeelde de Europese bond ook het gedrag van de Russische fans. “We vragen aan de toeschouwers met aandrang om respect te tonen voor spelers die op één knie gaan zitten."

(LEES VERDER ONDER DE FOTO)

"Als organisatie voeren we een beleid van nultolerantie tegen racisme", besloot de UEFA. Voor het EK was er ook in Engeland al heisa rond het knielen van spelers voor de wedstrijden. De Engelse spelers werden voor hun vriendschappelijke interland tegen Roemenië vorige week uitgefloten door hun eigen fans. 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024