Hans Vanaken haalt uit na storm van kritiek: "Ze mogen zeggen wat ze willen"

Hans Vanaken haalt uit na storm van kritiek:
Vrijdag 25 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

Hans Vanaken is geen vaste waarde bij de Rode Duivels, maar tegelijkertijd ook geen onbesproken blad tijdens dit EK. Vanaken zat al twee keer in de tribune en tegen Finland mocht hij enkele minuten voor tijd invallen. Een wissel die flink wat stof deed opwaaien...

De Rode Duivels monopolyseerden in het slot van de match tegen Finland de bal en bijgevolg stond Vanaken minutenlang te wachten om in te vallen. Pas toen het spel werd stilgelegd omwille van een veldbestormer, kwam Vanaken tussen de lijnen. Op sociale media had iederéén het over die vervanging.

Vanaken werd het mikpunt van de spot, Martínez kreeg veel kritiek voor de wissel. “Natuurlijk heb ik die grapjes meegekregen”, zegt Vanaken. “Als je naam op sociale media wordt getagd, krijg je daar automatisch een melding van. Ik trek me er helemaal niks van aan."

"Ik laat die dingen links liggen"

"De mensen mogen zeggen wat ze willen, ik laat die dingen gewoon links liggen. Uiteindelijk ben ik die streakster dankbaar dat ze op het veld is gelopen. Daardoor heb ik toch nog kunnen spelen", vertelt Vanaken aan Het Nieuwsblad.

"Ik stond er al ongeveer vijf minuten. Het was 2-0, de wedstrijd was gespeeld. We hadden de bal en de Finnen zetten niet veel druk meer. Het enige wat we konden doen was de tijd te doden, wat ook een beetje normaal is op het einde van de wedstrijd", besluit de altijd nuchtere Limburger.

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Finland

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024