Wat een mokerslag! Rode Duivels geven 0-2-voorsprong helemaal weg tegen Frankrijk

Donderdag 07 oktober 2021 - 22:39   I   door Redactie

De Rode Duivels liggen uit de Nations League. De Belgen gaven een 2-0-voorsprong nog uit handen tegen Frankrijk.

België - Frankrijk 2-3

De Rode Duivels kregen in minuut vier al een enorme kans, maar Lloris hield De Bruyne van een doelpunt. Gaandeweg de eerste helft werden de Belgen beter en beter. Ze zetten veel druk naar voren en Frankrijk kroop achteruit. Dat leverde de verdiende 1-0 op. Yannick Carrasco zag zijn bal lichtjes afwijken en zo verdween het leer in de hoek.

Nauwelijks enkele minuten later scoorde Lukaku op heerlijke wijze de 2-0. België ging zo met een droomvoorsprong de rust in. Helaas verdween die als sneeuw voor de zon in de tweede helft, in amper zes minuten tijd. Frankrijk zette nu zelf hoog druk en de Belgen kwamen in de problemen. Eerst trapte Karim Benzema het leer in de verste hoek binnen. Nadien ging de bal op de stip na tussenkomst van de VAR. Tielemans had de voet van Griezmann geraakt. Mbappé zette de penalty heerlijk om.

De Belgen leken toch nog met de zege aan de haal te gaan nadat Romelu Lukaku heerlijk scoorde. De goal werd echter afgekeurd door de VAR wegens nipt buitenspel. Nadien kregen de Duivels nog helemaal het deksel op de neus. Hernandez maakte er 2-3 van.