Genk breekt dan eindelijk de ban tegen Charleroi in match met zes goals

Genk breekt dan eindelijk de ban tegen Charleroi in match met zes goals
Donderdag 16 december 2021 - 22:50   I   door Redactie

Het was met het mes op de keel dat KRC Genk het donderdagavond opnam tegen Charleroi. Zou het een eerste competitiezege sinds oktober worden of een nieuwe afknapper? Het werd het eerste.

KRC Genk-Charleroi 4-2

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Genk heeft dan eindelijk die deugddoende overwinning beet. Ook en vooral het bestuur haalde opgelucht adem, al was het maar om te bewijzen dat de trainerswissel Van den Brom-Storck niet vergeefs is geweest.

Aan de rust stond er een 2-2-tussenstand op het scorebord. Ito en Onuachu wisten de 0-1-achterstand via Tchatchoua uit, maar vlak voor het rustsignaal sloeg Gholizadeh toe met een schitterende afstandstrap. Je voelde de bui zo hangen.

Maar waar het tegenzat bij het afgeweken schot die de 0-1 opleverde, zat het op het uur mee toen Bessilé zijn kanonskogel op de paal zag uiteenspatten. Genk profiteerde enkele minuten later toen een wegglijdende Koffi het schot van Hrosovsky niet uit doel kon houden. 3-2 in plaats van 2-3.

Oyen verlost

Het gaf de Limburgse burger duidelijk moed, want er werd opeens zonder vrees gevoetbald. En de thuisploeg werd daarvoor ook beloond. De ingevallen Luca Oyen - wat een talent - zorgde in minuut 83 voor de verlossende 4-2. De karig gevulde Cegeka Arena ontplofte bij het laatste fluitsignaal.

TAGS  I  KRC Genk  I  Charleroi

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024