'Experts volharden: Opnieuw voetbal zonder publiek'

'Experts volharden: Opnieuw voetbal zonder publiek'
Dinsdag 21 december 2021 - 12:49   I   door Redactie

Donderdag komt het Overlegcomité opnieuw samen om nieuwe maatregelen te bespreken om de opmars van de omikronvariant in te perken. De experten van de GEMS willen het strenger aanpakken.

Het Nieuwsblad weet dat onder meer gevraagd wordt om voetbalwedstrijden opnieuw te laten doorgaan zónder publiek. Dat is iets wat ook bij het vorige overleg al op tafel lag, maar toen niet gevolgd werd. Enkel binnensporten moesten toeschouwers bannen.

De Pro League had toen gevraagd om het advies van de GEMS niét te volgen, waar dus ook gehoor werd aangegeven. Maar omdat de experten volharden in hun vraag zou het zomaar kunnen dat ook het profvoetbal er deze keer moet aan geloven. 

De redenering van de Pro League is dat een voetbalwedstrijd bijwonen in een veilige omgeving gebeurt. "Dat wordt bevestigd door wetenschappelijke studies", klinkt het. "We hopen dat het constructieve overleg en het vertrouwen van de voorbije maanden helpt om de tribunes open te houden."

Poll: Vind je dat ook het profvoetbal toeschouwers moet bannen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024