Vandenbempt verrast en haalt zwaar uit: "Genk-voorzitter negatief beïnvloed"

Vandenbempt verrast en haalt zwaar uit:
Woensdag 22 december 2021 - 14:45   I   door Redactie

Het Belgische voetbal ligt van alle kanten zwaar onder vuur. En net nu in deze woelige periode is ook nog eens de voorzitter van de Pro league opgestapt. Maar nu blijkt dat Peter Croonen het niet onder de markt had.

Croonen stapte op omdat hij zijn functie als voorzitter van de Pro League niet langer verenigbaar acht met die als voorzitter van KRC Genk. "De strijd met de spreidstand - zoals hij het zelf noemde - heeft hij verloren", aldus analist Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Op cruciale momenten is dat altijd naar boven gekomen en werd hij binnen zijn eigen club onder druk gezet om bepaalde beslissingen te nemen. Het is een zeer ondankbare taak en ik ben de eerste om te zeggen dat hij een bonafide voorzitter geweest is. Iemand die het goed meende."

Maar verrast Vandenbempt ook: "Croonen stond onder de negatieve invloed van CEO Pierre François, wiens juridische adviezen hij toch te veel gevolgd heeft. Ondanks alle goeie bedoelingen en zijn eerlijkheid is het mede daardoor geen goed mandaat geweest."

Poll: Vond jij Croonen een goede voorzitter voor de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024