Jelle Vossen en Zulte Waregem verbazen en stunten op Standard

Zondag 26 december 2021 - 17:52   I   door Redactie

De grote vraag bij Zulte Waregem was of het ontslag van icoon Francky Dury de club wel vooruit zou helpen. Het antwoord is volmondig ja. Na de ultieme zege tegen KV Mechelen volgde zondag winst op Standard.

Standard-Zulte Waregem 0-1

Als je onderaan staat heb je altijd wat geluk nodig om uit het dal te klimmen. En dat hadden de bezoekers ook in de eerste helft. Veel kansen waren er niet, maar de beste waren voor Amallah. Die mikte een vrije trap op de kruising en een afstandsschot rakelings naast.

En opnieuw pech voor Standard kort na rust toen Nkounkou met een heerlijke knal op de lat besloot. Dan deed Zinho Gano enkele minuten later aan de overkant beter. Hij ramde de bal na een knappe borstcontrole van dichtbij hoog in doel en opende de score.

Een voorsprong die kersvers trainer Timmy Simons zijn troepen niet meer uit handen zag geven. Met dank aan doelman Bossut ook die een knappe partij keepte. En ook nog eens de paal die Klauss in extremis van de 1-1 hield. Essevee klimt zo met 6 op 6 op gelijke hoogte van Standard, dat alsmaar dieper wegzakt.

Poll: Denk je dat Zulte Waregem voor Standard zal eindigen?