Kogel door de kerk: Théo Bongonda is het kotsbeu en keert niet meer terug

Kogel door de kerk: Théo Bongonda is het kotsbeu en keert niet meer terug
Vrijdag 21 januari 2022 - 19:00   I   door Redactie

Théo Bongonda is een karaktertje, dat weten ze bij KRC Genk al langer. Net als bondscoach Roberto Martinez, waarmee meteen de reden bekend is waarom die hem nooit selecteerde.

En dat het er zo goed als zeker nooit meer van zal komen, dat heeft nu ook Bongonda zelf door. Hij heeft het gehad met de Rode Duivels. De flankaanvaller kiest immers eieren voor zijn geld en heeft besloten in te gaan op een uitnodiging van de nationale ploeg van DR Congo.

Bongonda trekt vanaf maandag mee op stage met DR Congo naar Bahrein, voor de voorbereiding op de nakende WK-kwalificatiematchen. Als hij daar in actie komt, kan de sterkhouder van KRC Genk niet meer terugkeren. En dat zal naar verluidt ook zeker gebeuren.

Want Bongonda mag dan lange tijd uitgekomen zijn voor de Belgische nationale jeudploegen, eens hij één officiële cap verzamelt voor een ander land is de deur definitief dicht. Martinez zal er niet wakker van liggen, bij Genk zullen ze naast uiteraard zijn afwezigheid ook de verre verplaatsingen niet leuk vinden.

Poll: Denk je dat Bongonda een volwaardig international kan worden voor DR Congo?

TAGS  I  KRC Genk  I  Rode Duivels  I  DR Congo

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024